Mijn appeltaart recept


Iedereen heeft z'n eigen appeltaart recept, vandaar dat het raar is dat jij op het internet zoekt naar een recept om appeltaart te maken. Oh, je hebt nog geen recept? Dan mag je het mijne hebben. Het is een heel makkelijk recept voor appeltaart. Je hebt alleen een springvorm nodig van 26 cm, de rest haal je bij de supermarkt. En als je nu een beetje citroenschil of een drupje likeur toevoegt... is het jou recept! Succes!


320 gram bloem
200 gram roomboter
200 gram suiker
Rozijnen   
1 ei
5 appels
      
Kneed een deeg van bloem, boter, suiker, ei, en iets zout.   
Voeg 1 a 2 eetlepels water toe.   
Laat verpakt minstens 2 uur rusten in de koeling.   
   
Schil en snijd de appels.    
Maak op smaak met suiker, jam, e.d.   
Fluf eventueel op met kaneel, citroen, rozijnen, abrikozen, vanille, spijs e.d.
   
Bekleed de ingevette vorm met het deeg.   
Vul met de appels, druk niet te hard aan.   
Bestrooi met het verkruimelde, overige deeg.   
   
Bak circa 50 minuten op 170 °C.   
Laat 1 uur afkoelen alvorens te lossen. 
Bestrooi met poedersuiker.

         
  Robert . Sommelier . Teest . Wijnbar Koksonline iTkitchen