Sushi maken en sushirijst koken

 


Sushi maken is meer dan wat vis in rijst rollen. Sushi is cultuur, sushi is geschiedenis. Sushi is respect voor ingredienten en technieken. Vandaar je het niet in een korte sushi-workshop kunt leren. Het kost meer tijd, wellicht zelfs meer tijd dan in onze sushi-cursus. Maar het is een heel goed begin!


 

 


Het begint met de sushi-rijst, deze moet perfect gekookt worden. Docent Arjan Siemerink van Yama Foods zal laten zien hoe het moet en hoe het niet moet. Arjan is gespecialiseerd in de Japanse keuken en in Creative Chef bij Yama Foods. Hieronder vind je een filmpje met hem. In de demokeuken te Utrecht zul je zoveel van hem leren over sushi dat je het zelf goed kunt maken, maar ook dat je wellicht kritischer wordt op je eigen sushi-dealer!

Onze sushi tips:
-Sushi tip 1: Kook 1,2 liter gewassen Japanse medium grain sushirijst in 1 liter water in de rijstkoker. We meten rijst dus af in een litermaat.
-Sushi tip 2: Maak je lange, scherpe sushimes altijd even schoon met een natte doek tussen het snijden door.
-Sushi tip 3: Bij nigiri sushi doop je de rijst nooit in de sojasaus. Je doopt alleen de vis in de sojasaus.

 


Wil je meer weten over sushi en echt goede sushi leren maken? Kijk dan bij onze sushi-cursus!


 



         
  Robert . Sommelier . Teest . Wijnbar Koksonline iTkitchen